Ana Vielman

Träffa Ana från Guatemala

Hon kom hela vägen från Guatemala för att jobba på en liten gårdsrestaurang i Dalarna. Men när stället stängde på grund av Corona, började Ana resa runt och uppleva landet hon fastnat i. Hon förälskade sig inte bara i Dalarna, utan också i en charmig dalmas.

Besökta platser

DALARNAVÄSTMANLAND

209

Dagar i Sverige.

Tolvsbo värdshus

Foto: Åke E.son Lindman
DALARNA

Familjevänligt till tusen och hundar är också välkomna!

Det var här jag bodde och jobbade under min första tid i Sverige. Husen är rödmålade och stämningen är välkomnande och gemytlig, precis som man tänker sig Dalarna. All mat lagas från grunden med stort fokus på närproducerade och ekologiska råvaror. Det finns otroligt natursköna vandringsleder i direkt anslutning till värdshuset och två vackra sjöar som är perfekta för paddling.

Det finns två vackra sjöar i direkt anslutning till värdshuset, perfekta för paddling.
Läs mer på tolvsbo.seSe på Google Maps

Avesta

Foto: Anna Holm Visit Dalarna
DALARNA

Jag älskar Avesta!

Eller snarare, jag älskar människorna som bor i Avesta. Testa att prata lite med dem när du är här. Jag vet att det är en osvensk sak att göra – snickesnacka med främlingar – men här kan du göra det. Alla är så öppna och vänliga. För mig gör det staden väldigt speciell. Besök också den stora dalahästen som alla Avestabor är så stolta över. Och Verket! Supercool konst i fina, gamla industrimiljöer.

Läs mer på verket.seSe på Google Maps

Elsa Andersons Konditori i Norberg

Foto: Tobias Back
VÄSTMANLAND

Ett konditori som funnits i över hundra år.

Att fika där är verkligen som att resa i tiden. Påtåren serveras ur en kaffepanna av koppar, stolarna knakar hemtrevligt när man sätter sig, i ett hörn brinner en kakelugn... Konditoriet har fått diplom av Gastronomiska Akademien, så det är inte bara jag som gillar deras bakverk. Testa afternoon tea med varma scones och bakelser!

Läs mer på elsaandersonskonditori.seSe på Google Maps
Foto: Werner Nystrand

Det jag missade att göra

Jag vill åka till Malmö! Staden har en så eklektisk blandning av byggnader, människor, konst, musikscener, ja allt! En fascinerande, multikulturell stad som jag ser fram emot att utforska. Middag på Lilla Torg och ett dopp på Ribergsborgs kallbadhus står överst på min lista.

Det sämsta

Ni svenskar ser maskrosor och lupiner som ogräs och rensar bort dem. Varför?! De är ju jättevackra!

Upptäck mer i Sverige

Sveriges Upplevelseguide

Hitta dina upplevelser