Lilliana Rose Lyons

Träffa Lilliana från USA

Det var kärleken som förde Lilliana till Sverige. När USA stängde gränserna stod valet mellan att sitta instängd ensam i en etta i New York eller stanna i Stockholm, och ha nära till både pojkvännen och naturen. Lilliana valde att stanna.

Besökta platser

GOTLANDSKÅNE

215

Dagar i Sverige.

Gotland och Fårö

GOTLAND

För mig som gillar att fota var det här ett paradis och vi åkte runt i en underbar sliten hyrbil

För mig som gillar att fota var det här ett paradis. Bland raukarna på Langhammar tog jag säkert 200 bilder. Och maten! Direkt efter färjan ligger Bakfickan, där vi åt fantastiska skaldjur. Väl på Fårö käkade vi på Lauters, Fårögården och Kutens för att nämna några. Kutens är väldigt speciellt, en slags bilkyrkogård där det serveras crêpes. Vi hyrde rätt sliten, charmig bil som hade ett glittrigt klistermärke “My Toyota is fantastic”.

Läs mer på www.mickesbiluthyrning.seSe på Google Maps

Båstad och Bjärehalvön

SKÅNE

Jag älskar att bada. Och att cykla. Det här var perfekta platsen för mig.

Jag badar så fort jag får chansen. Ser du en hink vatten någonstans har jag troligtvis badat i den. Men ett badställe som slog alla andra var verkligen stränderna i Båstad. Vit sand och klarblått vatten, helt ljuvligt. Bjärehalvön passar också väldigt bra att upptäcka på cykel, och jag älskar att cykla.

Läs mer på ridgecycling.comSe på Google Maps

Lakrits i Helsingborg

SKÅNE

Jag har blivit besatt av lakris och besökte en odling, kände mig som ett barn på nytt

Jag har blivit besatt av lakrits. Det började när jag besökte norra Europas största lakritsodling i Helsingborg. Jag åt tills jag fick ont i magen, haha. Överlag har jag levt lite som ett barn här. Ätit massor av sötsaker, varit mycket utomhus, cyklat, badat... Mitt äventyr i Sverige känns som ett fint barndomsminne, fast jag fick uppleva det som vuxen.

Min tid här är som ett fint barndomsminne som jag fick uppleva i vuxen ålder.
Läs mer på lakritsfabriken.seSe på Google Maps
Foto: Emma Råsberg

Det jag missade att göra

Flera saker, men först och främst: Gränna! Inte mycket polkagristillverkning i New York, så detta hade jag verkligen velat uppleva. Blev också tipsad om att det finns en så

vacker John Bauer-inspirerad båttur att åka på där i närheten. Hanns inte heller med. Oh well, next time.

Det sämsta

Gatunamnen! Det är alldeles för långa och helt omöjliga att komma ihåg! Korta ner dem till nästa gång jag hälsar på, tack.

Upptäck mer i Sverige

Sveriges Upplevelseguide

Hitta dina upplevelser