Nikolas Pulka

Träffa Nikolas från Kanada, ursprungligen från Franska Guyana

Akrobaten Nikolas var på cirkusturné i Europa och hade just kommit till Stockholm för att hälsa på sin nya svenska flickvän när gränserna stängdes. Turnén ställdes in och tjejen dumpade honom. Ingen vidare start på vad som skulle förändra hela hans liv.

Besökta platser

HÄRJEDALENUPPLANDSÖDERMANLAND

Ja

Fortfarande i Sverige

Lofsdalen

HÄRJEDALEN

Från stadsliv till tysta, snötäckta skogar och höga berg på bara några timmar, det var magskt

När vi körde norrut såg jag naturen förändras gradvis utanför bilfönstret. Det var så fascinerande. Solen gick ner runt klockan två, men liftarna var öppna några timmar till. Vi åkte i mörkret. I skidshopen säsongade samma tjej som brukar jobba på "mitt" klättercenter. Hon bjöd in mig och mina vänner till en nyårsfest kring en stor öppen eld ute i skogen. Vi åkte snowboard med fyrverkerier blixtrande över himlen. Ren magi.

Det första gången jag åkte snowboard med pannlampa, vilken upplevelse!
Läs mer på www.lofsdalen.comSe på Google Maps

Tynningö, Vindö och Runmarö

UPPLAND

Jag blev medbjuden att segla i Stockholms skärgård över en helg - magiskt!

Det var ju tur att hitta en ny kompis som dessutom har en båt. Men även utan kan man åka runt i skärgården med charmiga små färjor. På Runmarö besökte vi bland annat en keramikverkstad och ett galleri. Otippat och charmigt. Jag bastade för första gången på Tynningö! Min kompis har byggt bastun själv och vi kastade oss i vattnet när det blev för varmt. För mig kändes det väldigt exotiskt.

Lycka är att ha en vän... med båt.
Läs mer på runmaro.seSe på Google Maps

Klättring och kaffe

SÖDERMANLAND

Kaffekulturen i Sverige är ganska lik den i Montreal

Den första tiden bodde jag i en husbil vid Telefonplan. Det låter deppigt, och det var det också. Men så hittade jag ett klättercenter och började gå dit. Plötsligt kändes allt lättare. Jag märkte också att kafékulturen i Sverige är ganska lik den i Montreal. Att hitta ett favoritkafé och hänga där en stund varje dag gjorde att jag började känna mig mer som hemma.

Läs mer på www.klattercentret.seSe på Google Maps
Foto: Roger Borgelid

Det jag missade att göra

Eftersom jag bor kvar i Sverige har jag egentligen inte missat något. Men jag ser fram emot att testa mer klippklättring. Sverige verkar vara ett paradis för klättring. Jag skulle till exempel vilja klättra på Västkusten i sommar. Jag har fått flera goda vänner genom klättringen och platserna de tipsat mig om ser helt magiska ut. Skulle också vilja testa klättring vid Höga kusten. Uppåt framåt!

Det sämsta

Den sociala biten är lite klurig i Sverige. Folk lever gärna i sin egen bubbla. Det är ju bekvämt på många sätt, du får verkligen vara ifred. Men för mig som är uppväxt i Sydamerika är det helt naturligt att börja snacka med någon när man står och väntar på bussen. Gör jag det i Sverige anses det lite knäppt.

Upptäck mer i Sverige

Sveriges Upplevelseguide

Hitta dina upplevelser