Yuexin Zhou

Träffa Yuexin från Kina

Hon flyttade hit från Shanghai för att studera på handelshögskolan i Stockholm. När det var dags att resa hem grusades planerna av pandemin. Men istället för att sitta kvar i sin studentlägenhet valde hon att tuffa ut i landet.

Besökta platser

LAPPLANDGOTLAND

Ja

Fortfarande i Sverige

Nattåg

LAPPLAND

Ta nattåget från Stockholm till Lappland

Vilken magisk uppfinning. Man går på i Stockholm, mitt i en bullrig och grå storstadsmiljö, lägger sig och sover för att sen vakna upp i ett snötäckt sagolandskap. Nej, det kanske inte är den skönaste sängen jag sovit i. Men det tycker jag inte man kan förvänta sig. Sova gott kan jag göra hemma.

Att vakna på nattåget i snötäckta Abisko kändes som en dröm.
Läs mer på www.vy.se

Aurora Sky Station

LAPPLAND

Övernatta i en snödriva under världens vackraste himmel.

När jag inte kunde ta mig hem till Shanghai bestämde jag mig för att ta chansen och se norrskenet. Första dagen var det lite molnigt så vi var oroliga att vi skulle missa det när vi hade kommit hela vägen dit. Men dagen efter hade vi tur. Vi tog oss till Aurora sky station och såg det magiska norrskenet. Väl värt resan. Hotellet (STF Abisko Turiststation) var bra också! Jag trivdes där uppe. Gillade till och med temperaturen.

Läs mer på auroraskystation.seSe på Google Maps

Visby

GOTLAND

Det gjorde inget att Medeltidsveckan var inställd, Visby var som att gå in i en annan tidsera

Visste inte att Sverige kunde vara så många olika saker. Visby kändes inte alls som Stockholm och inte alls som Abisko. Jag och min kompis kom till Visby när medeltidsveckan egentligen skulle varit. Nu var den inställd, men det kändes som om det var medeltid ändå. Byggnaderna, restaurangerna, servitörernas kläder, musiken. Det var väldigt coolt. Lammet på Frimis var en favorit!

Läs mer på frimisvisby.seSe på Google Maps
Foto: Charlotte Pettersson

Det jag missade att göra

Jag skulle vilja besöka Skåne och andra delar av södra Sverige på sommaren.

Stränderna jag sett på bild ser fantastiska ut. Falsterbo och Skanör har jag hört mycket

om. Och en jättefin strand vid Sölvesborg (Sandviken).

Det sämsta

Inte dåligt, mest lite förvirrande. Ni svenskar gör ett ljud när ni pratar som jag inte förstår. Det är en snabb inandning - ”ahhh”. Det är både när ni sjäva pratar och när ni lyssnar på andra. Då kommer det – ”aaah”. Vad menar ni? (Det är ett bekräftande ”ja” på inandning. Red. anm.)

Upptäck mer i Sverige

Sveriges Upplevelseguide

Hitta dina upplevelser